ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият младежки национал на Германия Махмуд Дауд е взел решение да защитава цветовете на родината си Сирия. Халфът вече е уведомил футболната федерация на азиатската страна.

"Израснах в Германия, прекарах целия си живот тук и бях горд да играя за младежките национални отбори и мъжкия национален отбор. Германия е моят дом.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Сирия обаче е страната на моето семейство и моята родна страна. Научих рано от семейството си колко привилегировани сме да живеем в Германия и колко е важно да доставяме радост на народа на Сирия. Бих искал да направя това и наистина очаквам с нетърпение този близък до сърцето ми проект", каза пред „Sky“ 28-годишният Дауд, който блести в Бундеслигата с екипа на Щутгарт.

Той е играл за германските юношески отбори и има два двубоя за мъжкия тим на Бундестима. Веднага възниква въпросът: Как е възможно тогава да заиграе за сирийския национален тим. Ето го и отговора: Въпросните два мача през 2020 година бяха приятелски, а не официални, и това позволява на Махмуд да облече екипа на Сирия.