ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Мароканският десен бек на Байерн Нусаир Мазрауи предизвика политически скандал в Германия заради публикации в социалните мрежи в подкрепа на Палестина. 25-годишният футболист дори сложи линк към страница, призоваваща за унищожението на Израел.

Това доведе до гневни реакции в Германия, където поискаха бранителят да бъде наказан от Байерн. Още повече, че Мазрауи има израелски съотборник при баварците – резервният вратар Даниел Перец.

Политикът от Християндемокартическия съюз Йоханес Щайнигер призова мароканецът да бъде изваден от състава на Байерн или ще бъде поискано изгонването на Нусаир Мазрауи от Германия.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

„Клубът на Курт Ландаур, който е бил наричан от нацистите „еврейския клуб“, не може да допусне такова нещо. Уважаеми ФК Байерн, моля да отстраните незабавно Мазрауи. В противен случай ще поискам прилагането на всички държавни опции, за да изгоним футболиста от Германия“, обяви Щайнигер.

Курт Ландауер е президент на Байерн в периода преди и след Втората световна война. Бидейки от еврейски произход, той е арестуван от нацистите на 10 ноември 1938 г. и пратен в лагера Дахау. След 33 дни е освободен от лагера заради заслугите си по време на Първата световна война, но остава под арест. Емигрира в Швейцария на 15 март 1939 г. и се връща в Германия едва през 1947 г.

„На първо място трябва да кажа, че съм разочарован от факта, че трябва да обяснявам личните си ценности. Не приемам ситуация, при която хиляди невинни биват убивани. Позицията ми е за мир и справедливост по света. Това означава, че съм против формите на тероризъм, омраза и насилие. Не съм искал чрез моите публикации да обидя човешко същество, било то умишлено или неумишлено“, отговори мароканският национал след скандала.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!