Един от талантите на Валенсия Жорди Алба коментира, че Христо Стоичков му е бил идол заради играта по левия фланг.

“Моите четири аса са Христо Стоичков, Зидан, Ривалдо и Ромарио. Като дете много харесвах Стоичков, брилянтен и много бърз футболист. Зидан имаше класа, Ривалдо – отлично качество и много талант. И накрая Ромарио – той беше единственият, който можеше всичко на терена”, коментира Жорди Алба. Лявото крило на Валенсия е родено на 21 март 1989 година и трудно стига до първия отбор. Той е юноша на Барселона, но напуска през 2005 година, за да премине първо в школата на Корнея, а след това на “Местая”. През сезон 2007/08 играе във втория отбор на Валенсия, а през следващия сезон е преотстъпен на Химнастик. Едва през 2009 година се завръща във Валенсия и се налага като титуляр.

“Спомням си, че дебютирах за първия отбор, тъй като имаше много контузени играчи. Пуснаха ме първо като ляв бек, но често атакувах. След това треньорите продължиха да ме налагат като крило”, допълни още Алба.

“Повиквателната в националния отбор е сън, все още не мога да повярвам. Много трудно е да си в списъка за европейско или световно първенство, но за мен това ще бъде награда”, завършва играчът на Валенсия./БЛИЦ