Красимир Балъков не е желан за треньор от играчите на немския Херта (Берлин). Българинът е сред фаворитите на ръководството на 15-ия в Бундеслигата, което търси специалист, който да спаси тима от изпадане. Капитанът на „Старата дама” Андре Миятович обобщи мнението в съблекалнята и се изказа критично за Балъков, който води с успех хърватския гранд Хайдук (Сплит).

„Много имена се споменават, а между тях е и това на Красимир Балъков. Мисля, че до края на седмицата ще имаме нов треньор, но честно казано не вярвам, че феновете на Хайдук (Сплит) трябва да се страхуват”, споделя Миятович пред хърватския портал „24 Sata”.

„Аз лично, не вярвам, че точно Балъков може да ни помогне в този момент. Не мисля, че в ситуацията, в която се намираме, трябва да ангажираме треньор, който никога не е водил отбор от Бундеслигата”, допълва опитният 32-годишен бранител.

Негативната преценка на хърватския защитник за Балъков, който като играч се превърна в една от легендите на Щутгарт, до голяма степен би му донесла много проблеми при назначаването на българина за треньор. Думите на Миятович със сигурност отслабват авторитета на Балъков и той не бива да очаква добро отношение от играчите на Херта при евентуално пристигане в Берлин.