Футболистите на втори клуб от Висшата лига се съгласиха на отсрочка на заплатите си след Саутхямптън. Става въпрос за Уест Хям, чийто играчи няма да получават пари по време на пандемията.

В същото време мениджърът Дейвид Мойс и заместник-председателят Карън Брейди ще намалят възнагражденията си с 30%.

„Чуковете“ добавят, че собствениците Дейвид Голд и Дейвид Съливън се присъединяват към съдружниците си, за да инвестират 30 милиона паунда в клуба, за да осигурят стабилност по време на паузата във футбола.

 „Спестяванията и създадени от мерките ще подкрепят цялата инфраструктура на Уест Хям и ще ни дадат възможност да плащаме 100% от заплатите на персонала. Освен това ще ни помогне да продължим да подкрепяме най-уязвимите в нашата общност“, написаха от клуба.

„Бих искал да изкажа огромно благодаря на Дейвид Мойс и неговия екип, на нашия капитан Марк Ноубъл и фантастичните ни играчи за ангажираността и решителността, които показаха, за да предложат своята помощ и подкрепа“, заяви Брейди.

Капитанът на „чуковете“ Марк Ноубъл сподели: „Като играчи сме в постоянен диалог с клуба, откакто се появи ситуацията около COVID-19, и се гордея, че целият ни отбор изрази своето силно желание да играе нашата роля в подпомагането на другите чрез тази ситуация. В Уест Хям сме един отбор и нашият приоритет отразява целта на клуба да помогнем на персонала да получи 100% от заплатите си, докато ние не можем да играем мачовете си. Очаквам с нетърпение деня, в който всички можем отново да бъдем заедно.“

Футболистите на Уест Хям също така се присъединиха към останалите отбори от Висшата лига, като откриха фонд за благотворителни организации към Националната здравна служба, наречен #PlayersTogether по-рано тази седмица.