Сериозни проблеми в съблекалнята има треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо. Според сериозния политически вестник „Ел Паис” играчите са надигнали тих бунт. Недоволството им е заради прекалено дефанзивната игра в трите изминали мача с Барселона – 1:1 за първенство, 1:0 във финала за Купата на краля и 0:2 в първия полуфинал от Шампионската лига.

„На мен не ми харесва да играя по този начин, но трябва да се адаптирам”, заяви Кристиано Роналдо след последния мач. Според медията това била най-видимата страна на проблема между играчите и треньора. Дали по тази причина или не, Роналдо бе оставен извън групата за днешния мач на „белите” срещу Сарагоса.

Футболистите били много внимателни пред кого какво приказват, защото помощниците на Моуриньо били неговите уши и веднага му докладвали какво се говори в съблекалнята.

След поражението от Барса в Шампионската лига се чували реплики от рода на: „Срамота е, ние сме Реал”, „Как може да играем по този начин”, „С такова поведение на терена се чувстваме безполезни”.