Шампионът на Италия Интер победи с 3:2 като гост Удинезе в мач от шестия кръг на Серия А. "Нерадзурите" поведоха в резултата още в първата минута, когато точен бе халфът Давиде Фратези. Той бе изведен по чудесен начин от Матео Дармиан в наказателното поле на противника и с удар от близка дистанция изпрати топката в мрежата. В 35-тата минута миналият и през Лудогорец Кристиан Кабаселе изравни с хубав удар с глава, но в самия край на първата част, в третата минута на добавеното време, Лаутаро Мартинес върна аванса от един гол на гранда от Милано. Гостите наказаха грешка на съперника в половината на Удинезе и след центриране на Федерико Димарко, Мартинес се разписа, макар и не без известна доза късмет, тъй като не направи най-добрия възможен контакт с топката.

Аржентинският нападател реализира и второ попадение в двубоя, като това се случи само две минути след паузата - 1:3. Този път Мартинес вкара доста по-впечатляващ гол с шут след подаване на Маркюс Тюрам. Крайния резултат оформи Лоренцо Лука в 83-тата минута.

С този успех Интер се изравни по точки с лидерите Торино и Милан. И трите тима са с по 11 точки, но "биковете" от Торино са и с мач по-малко. Удинезе е пети с 10 точки.