Бившият вратар на Лудогорец Хорхе Броун разкри подробности за бъдещето си и изрази желание да играе за аржентинския гранд Бока Хуниорс. Той има действащ договор с Химнасия Ла Плата в Аржентина до 30 юни и все още няма яснота дали ще го продължи. Воденият от легендарния Диего Марадона отбор не се е срещал с представители на стража и има голяма вероятност Броун да напусне. Вратарят е приятел с легендата и двамата често се забавляват заедно извън терена.

„Химнасия ще е приоритет за мен. Имат моята дума, но има и други възможности. Няколко отбора се интересуват от мен. Все още не знам какво ще се случи. Бих искал да играя за Бока. Това е много голям клуб и е вярно, че тази възможност е обсъждана повече от веднъж. Но в момента, все още никой не се е свързал с мен. Играх под ръководството на Мигел Русо (б.р. треньорът на Бока Хуниорс) в Росарио. Той ме познава много добре и знае какво мога. Но не съм разговарял с него или Роман Рикелме“, сподели аржентинският страж.

В момента титулярният вратар на Бока Естебан Андрада е свързван с преминаване в Испания, докато ветерана Маркос Диас страда от контузия. Третият страж Мануел Руфо е на 20 години и все още няма необходимия опит.

Хорхе Броун се раздели с Лудогорец в края на 2019 година и в началото на тази подписа с Химнасия Ла Плата. Той пази във финалния мач в аржентинското първенство, където Бока Хуниорс спечели драматично титлата след победа с 1:0 над Химнасия Ла Плата.