Аржентинският нападател на Наполи Гонсало Игуаин сподели, че се радва на всички сравнения с легендарния му сънардоник Диего Армандо Марадона. 28-годишният футболист мечтае за голмайсторския приз и за титлата в Серия "А", която не е печелена от Наполи от 1990 година. В момента Игуаин е лидер в голмайсторската листа на Калчото с 16 гола за 17 кръга, а Наполи е трети с 35 точки и само на точка след лидера Интер.

"Аз съм аржентинец като него, но не чувствам тежест, че нося фланелката на Наполи, ами изпитвам удоволствие от този факт. Той е най-обичаният футболист в историята на клуба и един от най-големите в историята на футбола. Всички сравнения с него в Неапол са голяма радост за мен", заяви Игуаин в интервю за „Медиасет”.

"От самото начало се разбираме фантастично. Именно той ме убеди да остана в Наполи през лятото. Благодаря на него, на колегите, на ръководството и тифозите. Щастлив съм, че останах в Неапол. Според него мога да спечеля "Златната топка"? Благодарен съм му, тъй като е винаги откровен с мен", каза аржентинецът за треньора Маурицио Сари.

"Мечтите са безплатни, докато математиката казва, че имаме шансове за печелим трофеите, в които се състезаваме, ще се борим. Пожелавам си следващата година да бъда здрав, като се опитам да стана още по-добър на терена и да спечеля нещо с Наполи”, завърши нападателят.