Наполи се чувства вече с единия крак на четвъртфиналите в Лига Европа. Това стана, след като италианският гранд победи Динамо (Москва) с 3:1 в първата среща от осминафиналите на турнира и си осигури прилична преднина преди реванша в руската столица. В герой на вечерта се превърна Гонсало Игуаин, който заби впечатляващ хеттрик.

Всичко започна отлично за Динамо. Още във 2-ата минута гостите поведоха с гол на бившия германски национал Кевин Курани. Ветеранът засече с глава центриране от корнер и простреля стража на домакините Мариано Андухар за 0:1. В 25-ата минута домакините изравниха. Фаузи Гулам проби по крилото и центрира остро в наказателното поле, където Игуаин с глава бе точен за 1:1.

След половин час игра обратът стана пълен. Опитният Матийо Валбуена спъна Дрис Мертенс в пеналта и съдията Тасос Сидоропулос от Гърция посочи „бялата точка”. Игуаин хладнокръвно вкара дузпата за 2:1. Секунди след почивката реферът остави Динамо с 10 души на терена, след като изгони Зобин след фаул срещу Гулам. Наполи установи тотална доминация и логично не закъсня и третото попадение във вратата на Владимир Габулов. В 55-ата минута Мертенс вдигна топката в наказателното поле, Де Гузман продължи към Игуаин, който с удар от въздуха се разписа за крайното 3:1.