Ювентус и Торино завършиха 1:1 в градско дерби от 35-ия кръг на италианската Серия "А". В спасител на бъдещия шампион се превърна Гонсало Игуаин. Аржентинецът влезе като резерва в 56-ата минута, а в добавеното време спаси отбора си от изненадваща загуба, вкарвайки изравнителния гол. 

Старата госпожа започна срещата с мисъл за предстоящия реванш от полуфиналите на Шампионската лига срещу Монако. Тимът на Алегри спечели в Княжеството с 2:0 в първата среща и си осигури комфортен аванс.

"Биковете" обаче подходиха доста агресивно срещу градския си съперник. В 52-ата минута Адем Ляич изпълни перфектно пряк свободен удар и препарира безпомощния страж Нето за 0:1. Само пет по-късно обаче Торо остана с 10 души на терена, след като Африе Акуа влезе остро в краката на Манджукич от Юве и получи втори жълт/червен картон. Треньорът на Торино Синиша Михайлович реагира остро и беше изгонен на трибуните, откъдето догледа дербито.

Мъките на Старата госпожа продължиха чак до 2-ата минута на добавеното време, когато резервата Игуаин успя да изравни със своето попадение №24 от началото на сезона в Серия "А". Гонсало овладя чудесен пас на Миралем Пянич и от границата на наказателното поле простреля Джо Харт за 1:1.

 

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"