Аржентинският национал и нападател на Реал (Мадрид) Гонсало Игуаин е все по-близо до трансфер в Арсенал. Това разкри неговият мениджър и брат Николас, който изключи Ювентус и Наполи от битката за подписа на 25-годишния нападател.

Още миналата седмица се появиха информации, че „артилеристите” предлагат на Игуаин 117 000 паунда седмична заплата и ще се опитат да убедят „кралския клуб” за трансферна сума в размер на 23 милиона евро.

Италианският шампион Ювентус също бе заинтересован от привличането на Игуаин, но след трансфера на неговия сънародник Карлос Тевес от Манчестър Сити „бианконерите” отпадат от сметките.

„Мисля, че Игуаин е много близо до Арсенал. Ювентус е великолепен клуб, но Гонсало е твърде скъп за тях”, заяви Николас Игуаин пред TuttoMercatoWeb.

Тъй като се очаква уругвайският голмайстор Единсон Кавани да напусне Наполи, бившият клуб на Диего Марадона също бе свързван като кандидат за Игуаин.

„Наполи е силен тим и това място има огромно значение за аржентинците. Не мога обаче да отрека, че Гонсало се доближава до Арсенал”, допълни мениджърът на нападателя.