Манчестър Юнайтед победи с 3:0 като гост Саутхямптън в първи мач от четвъртия кръг на Висшата лига.

След спокойни първи 30 минути последваха интригуващи минути.

Първо в 31-ата "светците" получиха право на дузпа, след като Диого Далот стъпна в наказателното поле футболист на домакините. Зад топката застана Камерън Арчър, но изстрелът му беше спасен от Андре Онана, като и при последвалата добавка на нападателя, стражът на гостите отрази.

След това "червените дяволи" вдигнаха значително оборотите. 
В 35-ата минут дойде и първото попадени в срещата. Тогава Матейс Де Лихт реализира първия си гол за Манчестър Юнайтед, засичайки с глава центриране от ъглов удар.

6 минути по-късно. Маркъс Рашфорд имаше възможност, но вратаря Аарън Рамсдейл изчисти в корнер. При последвалия ъглов удар топката стигна отново до Рашфорд, който този път не сгреши и с хубав гол от далечно разстояние вкара за 2:0.

След почивката първото положение дойде пред вратата на домакините. Нусар Мазрауи от Юнайтед нахлу в наказателното поле, но ударът му мина встрани.

Рашфорд също имаше възможност да вкара трети гол, но опитът му беше отразен, след като защитник изчисти от голллинията на домакините.

В 78-ата минута Джак Стивънс от Саутхямптън влезе грубо в краката на свой съперник и му беше показан директен червен картон картон от съдията.

До края "червените дяволи" вкараха трети гол дело на Алехандро Гарначо, с което си осигуриха и втората победа от началото на сезона. "Светците" пък от своя страна все още не могат да се похвалят с това след завръщането си във Висшата лига.

Във временното класиране възпитаниците на Ерик Тен Хаг се изкачиха на осмо място с 6 точки, докато Саутхямптън е предпоследен с 0. 

В следващия кръг Манчестър Юнайтед гостува на Кристъл Палас, докато новаците ще играят с Евертън.