Илиян Мицански реализира и двете попадения за победата на Заглебие Любин с 2:0 като гост на един от лидерите в полското първенство Рух Хоржов. Успехът измъкна Заглебие от дъното на таблицата, и даде нови пролетни надежди на тима. Двубоят се игра при далеч не пролетни условия, като през първото полувреме валеше леко сняг, но през второто се усили, и покри целия терен, като затрудни максимално двата отбора.

Българският нападател влезе в игра в 61-та минута, на мястото на Адриан Бляд, и само три минути по-късно вече бе в прегръдките на съотборниците си. След грешка в защитата на Рух, вратарят излезе, но бе по-бавен от Мицански, и родният голмайстор го размина и откри резултата. Под обилния сняг дойде и нова грешка в отбраната на домакините в 84-ата минута, като този път Мицански сам пое топката, излъга вратаря, напредна и стигна почти до гол линията, откъдето бутна сигурно кълбото в мрежата за 2:0.

Така Заглебие вече има 18 точки в актива си, след 19-ия кръг. Рух е четвърти с 35 точки, като изненадващата загуба попречи на тима да се изравни по точки с втория и третия в подреждането. В следващия кръг Заглебие гостува на Арка Гдиня, за българското дерби между Мицански и тима на Стойко Сакалиев и Любомир Любенов./БЛИЦ