Националът Илиян Мицански се разписа в първата предсезонна контрола на Кайзерслаутерн. “Червените дяволи“ спечелиха с 4:0 проверката срещу сборен отбор на футболисти от долните дивизии.

Треньорът на тима Франко Фода заложи на две различни единадесеторки през двете полувремена, а българинът игра през втората част. Той се разписа за 3:0 в 83-ата минута, а освен него реализираха Сахан, Дерстроф и Целнер.

Най-много минути на терена за Кайзерслаутерн прекара бившият играч на Черноморец Енис Хайри, който преди няколко дни подписа договор с немския отбор. Хайри влезе като принудителна смяна през първата част на мястото на Шимунек и остана в игра и през второто полувреме.

През миналия сезон Мицански игра под наем във ФСФ Франкфурт, но след доброто си представяне през тази година отново ще облече фланелката на Кайзерслаутерн. Той ще трябва да помогне на тима да се завърне в първа Бундеслига. Както е известно Лаутерите, които за кратко бяха водени от Красимир Балъков изпаднаха от елита на немския футбол.