Аржентинският Индепендиенте спечели Копа Судамерикана, вторият по престиж клубен турнир в Южна Америка, за втори път в историята си. Клубът от Авелянеда направи 1:1 като гост на Фламенго и триумфира с трофея с общ резултат 3:2.

Лукас Пакета даде аванс на бразилския тим в 30-ата минута, но девет минути по-късно 18-годишният Есекил Барко беше точен от спорна дузпа за гостите от Аржентина. Домакините завършиха с човек по-малко заради червения картон на халфа Густаво Куеяр. Със спечелването на Копа Судамерикана Индепендиенте си гарантира участие в Копа Либертадорес през следващия сезон.

С триумфа си клубът от Авелянеда потвърди прякора си Краля на купите. Индепентиенте е рекордьор по спечелени титли от Копа Либертадорес – седем трофея, но последният е от 1984 г.

Срещата на „Маракана“ беше белязана от безредици. Стотици фенове на Фламенго нападнаха привърженици на аржентинския тим по улиците на Рио де Жанейро и по трибуните на стадиона. Полицията използва сила, за да въдвори ред, но дори и след края на двубоя имаше информации за битки между двете агитки.

Над 50 фенове на бразилския клуб са арестувани. Привърженици на Индепендиенте пък са заснети да отправят расистки жестове към местите жители на Рио де Жанейро.