Нападателят на Милан Филипо Индзаги е оптимист преди началото на новия сезон. "Росонерите" започват лятната си подготовка на 6 юли без три от емблематичните си фигури в последните години - защитника Паоло Малдини, който сложи край на кариерата си, бразилския атакуващ халф Кака, който премина в Реал (Мадрид) и наставника Карло Анчелоти, който подписа с Челси. Това обаче не притеснява Индзаги, който скоро ще навърши 36 години.

"Ще се появя на предсезонния лагер зареден с голям ентусиазъм. Анчелоти, Малдини и Кака няма да бъдат тук. Те са приятели, заедно с които постигнахме много успехи, но тяхната липса не означава, че бъдещето няма да бъде хубаво като миналото. Шампионите са важни, но Милан има здрава основа, клубът ще продължи да се бори за трофеи и ще отвори нов цикъл", сподели ветеранът пред "Гадзета дело Спорт".

Все пак, Индзаги признава, че отсъствието на Кака няма да бъде лесно за предоляване. "Феновете трябва да останат близо до нас. Ще ни бъде по-трудно без Рики (Рикардо Кака), защото той е незаменим играч. Изправени сме пред едно хубаво предизвикателство с толкова много младоци. Подкрепата на феновете ще бъде от фундаментално значение през следващия сезон - нужна ни е повече от всякога", каза още Индзаги./БЛИЦ