Вечното дерби на сръбския футбол между Партизан и Цървена звезда е довело до повишение на броя на заразените с COVID-19 в Черна гора.

Директорът на клиничния център в Подгорица Йевто Еракович обяви пред сръбското издание „Блиц“, че всички новорегистрирани случаи на коронавирус в страната са внесени от чужбина.

Основно това е станало заради посещението на дербито между Партизан и Цървена звезда. На 10 юни „черно-белите“ се наложиха с 1:0 в полуфинал за купата на Сърбия пред 15 000 зрители. Израелският национал Бибрас Натхо вкара единствения гол.

„Имам голямо количество неофициални сведения, че много черногорци са ходили на дербито в Белград. Някои дори са останали за по-дълго в Сърбия. Сигурен съм, че това е една от причините за повишения брой за заразени с коронавирус в последните дни. Със сигурност седем от случаите са свързани с футболната среща. Още двама са приети снощи, а трима вече са в тежко състояние. Очаквам още заразени сред хората, посетили мача между Цървена звезда и Партизан“, обяви Еракович.

Черна гора нямаше нови случаи на заразени с коронавирус в продължение на 42 дни и на 14 юни обяви девет положителни теста.