Един от лидерите на Барселона Андрес Иниеста коментира престоя на Жозе Моуриньо в Реал Мадрид и като цяло влиянието му върху испанския футбол.

"Моуриньо беше вреден за испанския футбол. Като цяло направи повече лоши от добри неща. Не искам да говоря за тази личност", заяви Иниеста в интервю за "Ел Паис". 29-годишният полузащитник се готви с националния отбор за Купата на конфедерациите. "За мен е много важно да играя за националния отбор. Сега имам възможността да участвам на един турнир, в който не съм участвал преди, да играя в страна, в която не съм играл. През 2009 година бях контузен. Сега съм в перфектна кондиция", похвали се халфът на Барса.

"Невъзможно е да спечелиш Ла Лига със сто точки без да си играл добре. Би било несправедливо да кажем, че сме играли слабо и сме натрупали сто точки", заяви категорично Андрес по повод титлата на каталунците. "Знам, че на много хора им се иска този цикъл да е завършил. Ние обаче още сме тук. Циклите продължават години наред с постигане на трофеи. Не трябва да се правят изводи само от мачовете с Байерн, когато не бяхме в най-добра форма", завърши Иниеста./БЛИЦ