Барселона победи с минималното 1:0 като гост третодивизионния Хоспиталет в първа среща от 1/16-финалите за Купата на Краля, играна пред 6000 зрители. Реваншът на "Камп Ноу" е на 21 декември.

Треньорът на каталунците Хосеп Гуардиола очаквано заложи на голяма част от резервите си, тъй като някои от титулярите са ангажирани с мачове на националните си отбори. Други пък получиха почивка. Титуляри обаче започнаха Карлес Пуйол, Фабрегас, Шави, Иниеста и Вия.

Донакъде Барселона подцени Хоспиталет, който в началото не се даваше на именития си съперник. На няколко пъти вратарят на каталунците Хосе Мануел Пинто беше застрашен, но не допусна гол в мрежата си.

Домакините все пак се пропукаха в 42-ата минута. Андрес Иниеста получи подаване от Франсеск Фабрегас и направи безпомощен стража на Хоспиталет Хосе Санчес Морагон, прострелвайки го с мощен удар, отправен пред наказателното поле.

Барселона можеше да удвои преднината си преди почивката, но след центриране от корнер Пуйол нацели гредата.

И през второто полувреме каталунците диктуваха играта, но така и не успяха да стигнат до ново попадение. На няколко пъти Давид Вия пропусна да отбележи.

Съставът на Барселона: Пинто, Дос Сантос, Пуйол, Фонтас, Максуел, Фабрегас (75 - Рафиня), Шави, Кейта, Иниста (62 - Бускетс), Вия, Тейо