Звездата на Барселона и националния отбор на Испания Андрес Иниеста търси помощ, за да спаси тима, в който е започнал кариерата си като 10-годишно дете – Албасете. Клубът е изправен пред угрозата да обяви банкрут.

В отворено писмо до обществеността, публикувано на официалната страница на клуба в интернет, звездата на Барселона казва: "Искам да окуража хората, които са свързани с клуба и да ги призова да закупят акции, за да бъде спасен този исторически отбор." Друг третодивизионен тим, който обаче в миналото беше доста популярен - Овиедо, беше спасен по идентичен начин. За него също имаше кампания, в която бяха набрани средства, които да го извадят от руините.

Албасете за последно игра в Примера дивисион през сезон 2004/2005 година, когато изпадна и през миналата година стигна и до трета дивизия.

Стадионът, който е с капацитет от 17 500 места, носи името на халфа на Барселона. Иниеста е родом от селцето Фуентеалбия, което е в провинция Албасете. След европейското първенство през 2008 г., когато Испания спечели титлата, жителите на селото кръстиха улица на името на халфа. Самият Андрес си построи къща на “своята” улица, а управата на Фуентеалбия постави № 1 на новия дом на испанския национал.