Интер победи Рома с 5:3 като домакин в мач от 24-ия кръг на Серия "А". “Вълците” играха без капитана си Франческо Тоти, който страда от заболяване. Възстановеният от контузия Уесли Снайдер откри резултата още в 3-ата минута. Холандският халф получи топката от Майкон и със страхотен шут от дъгата на наказателното поле с левия крак не остави шанс на Жулио Серджо. Рома отговори с шут на Марко Бориело в 6-ата минута, но вратарят Жулио Сезар бе на мястото си. В 13-ата минута "вълците" изравниха. Черногорският нападател Мирко Вучинич подаде на включилия се отдясно в атаката бек Марко Касети, той центрира по земя и бразилският халф Фабио Симплисио направи 1:1.

В 15-ата минута Рома можеше да поведе, но Жулио Сезар направи три фантастични спасявания в рамките на няколко секунди. Първо бразилският страж отрази удар на френския нападател Жереми Менез, след това изби и при добавката с глава на Марко Бориело, а после спаси и шут от непосредствена близост на Менез. В 35-ата минута Самуел Ето'о вкара за 2:1 в полза на Интер след не добра намеса на вратаря Жулио Серджо.

В 63-ата минута домакините поведоха с 3:1. Самуел Ето'о вкара от дузпа. 11-метровият наказателен удар бе отсъден за фаул на аржентинския защитник на Рома Николас Бурдисо срещу Джампаоло Пацини. Бурдисо получи червен картон и "вълците" останаха с 10 души. В 69-ата минута Интер организира страхотна контраатака, но Пацини от удобна позиция не успя да преодолее Жулио Серджо.

Две минути след това Тиаго Мота почти от голлинията вкара за 4:1 с глава след асистенция на Ето'о. В 75-ата минута Мирко Вучинич засече топката в мрежата на Интер след изпълнение на фаул от Даниеле Де Роси – 2:4. Шест минути след това защитникът Симоне Лориа намали на 3:4 с изстрел отблизо след ъглов удар. В последните секунди Камбиасо вкара гола на успокоението за Интер и оформи крайното 5:3.

След успеха Интер събра 44 точки, с 2 по-малко от втория Наполи и с 5 зад лидера Милан, но шампионите са и с мач по-малко от двата тима преди тях. Рома е на седма позиция с 39 точки и мач по-малко./БЛИЦ