Двукратният шампион на Словакия Интер (Братислава) прекрати своето съществуване, след като се обедини с четвъртодивизионния клуб Сеница от едноименния 20-хиляден град, който се намира на 90 километра северно от словашката столица.

Интер (Братислава), шампион на Словакия през 2000 и 2001 година, както и носител на купата на страната 6 пъти, спечели първото място във втора дивизия.

Финансовите проблеми обаче го съпътстваха през целия сезон, което не позволи на клуба да покрие критериите за лицензиране в елита.

Единственият ход, който остана пред ръководството, беше да приеме офертата за сливане със Сеница. Така Сеница ще играе в елита от новия сезон.

След заличаването на Интер, в словашката столица остават два професионални клуба - Слован и Артмедия, както и аматьорските Дубравка, Pача и Искра.

През сезон 1988/89 в турнира за КНК Интер (Братислава) се изправи срещу ЦСКА. Тогава "армейците" победиха с общ резултат 8:2 от двата мача (3:2 като гост и 5:0 в София) и се класираха на 1/8-финалите. Преди 3 години Левски игра контрола с Интер в Австрия, която завърши 1:1.