В дербито от 32-ия кръг на италианската Серия „А” Ювентус не успя да победи като домакин Интер, като срещата завърши 1:1 и така разликата между лидера и втория във временното класиране се запази 10 точки само 5 кръга преди края на шампионата.

Марио Балотели откри резултата в полза на „нерадзурите” с гол в 64-ата минута, а Зденек Григера изравни в 91-ата минута за Юве. „Старата госпожа” игра в последния четвърт час с 10 души, след като Тиаго бе изгонен за удар в лицето на Балотели.

Първото полувреме завърши 0:0, но в него не липсваха голови положения. Още в 10-ата минута Марио Балотели бе изведен в чудесна позиция около дъгата на наказателното поле, след което напредна в пеналта и стреля по земя, а стражът на Юве успя да забави удара му. Топката обаче продължи към вратата, но Тиаго успя да я избие от голлинията.

В 28-ата минута Винченцо Якуинта от Юве бе изведен добре в наказателното поле на Интер, но Валтер Самуел го затвори и не му позволи да обстрелва Сезар. В самия край на полувремето Луиш Фиго бе изведен в добра позиция в наказателното поле от Балотели, но Буфон бързо се хвърли в краката на португалеца и успя да избие топката.

След почивката двата тима забавиха темпото, а положенията бяха предимно пред вратата, пазена от Буфон. В 50-ата минута след удар на Деян Станкович, Буфон се намеси адекватно и улови топката. В 64-ата минута обаче Интер откри резултата в своя полза. При една контраатака Ибрахимович намери добре Сали Мунтари по дясното крило, който напредна и центрира отлично към Марио Балотели, който с прецизен вкара за 0:1.

В 76-ата минута Юве остана с човек по-малко, след като Тиаго получи директен червен картон за удар в лицето на Балотели. До края на мача Интер имаше няколко добри възможности за гол, но възпитаниците на Жозе Моуриньо така и не успяха да ги оползотворят. В 90-ата минута останаха съмнения за дузпа в полза на "нерадзурите", но съдията Фарина остана безмълвен. В ответната атака Ювентус стигна до корнер, след който Зденек Григера с глава изравни.

Така след подялбата на точките разликата между двата отбора в класирането остава 10 точки, а до края на шампионата има само 5 кръга, в който „бианконерите” едва ли ще стопят аванса на „нерадзурите”. /БЛИЦ