Интер натискат холандецът Уесли Снайдер да се откаже от 6 млн. евро, за да го върнат отново на терена. В момента звездата на тима търка скамейката, след като отказа да поднови договора си с клуба. Настоящият му контракт изтича през 2015 година.

Ръководството на “нерадзурите” обаче е поставило изключително некоректно условие към Снайдер за новият му договор. В момента Снайдер получава по 6 млн. евро на сезон, което означава, че до 2015 година клубът трябва да му плати общо около 15 млн. евро. От Интер обаче се категорични, че холандецът трябва да подпише нов договор до 2016 година, без да се променят финансовите параметри. Или иначе казано, за една година повече, той пак ще изкара тези 15 млн. евро. За да засилят натиска от Интер извадиха футболиста от състава и обявиха, че ще го върнат на терена, когато новият контракт стане факт и играчът ще може да се фокусира само върху изявите си на терена.

Отношението на Интер обаче провокира сериозна вълна на недоволство. Международната федерация на професионалните футболисти (ФИФПро) дори излесе з официално писмо с което настоява ФИФА и УЕФА да вземат мерки за защита на футболистите. Те искат нормативните правилници да се променят така, че клубовете да не могат да постъпват както Интер в момента.