Стефано Пиоли ще бъде новият треньор на Интер. Това разкри адвокатът на Марселино Гарсия Торал пред „Гадзета дело Спорт“.

Испанецът се считаше за фаворит за заместник на Франк де Бур начело на „нерадзурите“, но според адвоката на бившия треньор на Виляреал от италианския клуб са избрали Пиоли.

Освен това източници на авторитетното италианско издание са потвърдили, че Марселино се подготвя да напусне хотела си в Милано, където беше настанен в последните три дни.

Франк де Бур беше уволнен от Интер в понеделник вечерта и оттогава клубът му търси заместник. Считаше се, че тримата фаворити са Марселино Гарсия Торал, Джанфранко Дзола и Стефано Пиоли.

Първоначално се смяташе, че 51-годишният Пиоли е с най-малки шансове, тъй като не се харесва на собствениците от „Сунинг Груп“. В последните часове изглежда неофициалният съветник на групировката Киа Джорабчиян се е съгласил с позицията на директорите Пиеро Аусилио и Джовани Гардини, че начело на отбора трябва да застане италианец с опит в Серия „А“.

На официалния си сайт Интер обяви, че официално съобщение за назначението на новия треньор ще има до 48 часа. Очаква се да бъде обявено и за напускането на изпълнителния директор Майкъл Болингбрук. Запознати считат, че това е уволнение, тъй като именно той е бил в основата на назначението на Де Бур.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"