Интер официално извади от употреба екипа с №4, с който в продължение на 19 сезона игра бившият капитан на отбора Хавиер Санети, който се оттегли в края на миналия сезон и в момента е вицепрезидент на клуба. 41-годишният бивш аржентински национал носи екипа на „нерадзурите” от 1995 до 2014 година, печелейки с Интер 5 титли в Серия „А”, 4 пъти Купата на Италия и по веднъж Шампионската лига и Световното клубно първенство.

На стадион "Джузепе Меаца” в спортния комплекс „Сан Сиро" се изигра бенефис на Санети, приключил с резултат 6:4. В срещата участие взеха бивши и настоящи звезди на Интер, а головете за победителите реализираха Самуел Ето`о (2 гола), Ернан Креспо (2 гола), Андрей Шевченко и Леонардо, докато за загубилия тим точни бяха Мауро Икарди, Хавиер Санети, Родриго Паласио и Иван Саморано.

„Никога няма да забравя този момент. Искам да благодаря на моите приятели, които бяха с мен тази вечер. Атмосферата е невероятна. Изградих кариерата си тук. Благодаря на всички, които взеха участие в бенефиса. Никога няма да спра да благодаря на тези фенове. Хората знаят, че съм привързан към тях и, че ги обичам и тази връзка никога няма да приключи”, заяви разчувстваният Санети след бенефиса.