Бившият треньор на Барселона и националния отбор на Аржентина Херардо Мартино ще има нов шанс да работи заедно с Лионел Меси. 60-годишният специалист е съвсем близо до договор с Интер Маями.

За последно Тата Мартино беше начело на представителния тим на Мексико, с който претърпя загуба с 0:2 от „гаучосите“ по пътя им към световната титла от Катар 2022. Тогава аржентинският специалист направи интересно изказване.

"Не ме интересува какъв съм по националност, а ме интересува да спра Меси да изпълни най-съкровената си мечта да стане световен шампион", заяви Мартино преди мача.

Тата Мартино и Лео Меси работиха заедно в Барселона през сезон 2013/14 и успяха да спечелят Суперкупата на Испания срещу Реал (Мадрид). В първенството каталуците завършиха на втора позиция след Атлетико (Мадрид).

След Мондиал 2014 Мартино беше избран да замени Алехандро Сабея начело на националния отбор на Аржентина. Именно той беше селекционер, когато Меси реши да се оттегли след загубения финал на Копа Америка през 2016 г. срещу Чили.