Рома загуби у дома от Интер с 1:3 в дербито от втория кръг на италианската Серия „А”. Бившият треньор на „вълците” Лучано Спалети се завърна на „Олимпико”, но начело на „нерадзурите”, които направиха пълен обрат в мача.

В 14-ата минута Александър Коларов прати топката в гредата, но минута по-късно все пак босненският нападател Един Джеко даде преднина на „джалоросите” след подаване на Раджа Наинголан и мощен шут от въздуха. В 39-ата минута и Наинголан нацели гредата.

В 55-ата минута Диего Пероти падна в наказателното поле на Интер след сблъсък с бранител, но не получи дузпа.

Преднината от един гол за Рома се запази до 67-ата минута, когато Мауро Икарди изравни с удар от близка дистанция след асистенция на Кандрева. Рома имаше веднга шанс да си върне преднината, но след удар на Стефан Ел Шаарави топката бе избита от голлинията от Далберт.

Десет минути след изравнителния гол аржентинецът отново бе точен за пълния обрат в мача, възползвайки се този път от извеждащ пас на Иван Перишич. В 79-ата минута Икарди пропусна сам срещу вратаря Алисон и не успя да запише хеттрик. Хърватинът Перишич пък асистира и на новото попълнение Матиас Весино, който в 87-ата минута оформи крайния резултат в среща.

Така Интер записа втора победа за сезона има 6 точки, а Рома остава с 3 точки в актива си.

ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ В СЕРИЯ "А" ОТ ЛЯТО 2017 - ТУК

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!