Удинезе победи Интер с 1:0 на "Джузепе Меаца" в мач от 14-ия кръг на Серия "А". Халфът Маурисио Исла отбеляза единственото попадение в 73-ата минута. В края на двубоя червени картони получиха последователно капитанът на Интер Хавиер Санети и защитникът на Удинезе Дамяно Феронети. И двата отбора получиха право да изпълнят по една дузпа в заключителните минути, но Антонио Ди Натале пропусна за Удинезе, а след това и Джампаоло Пацини сгреши от бялата точка за Интер. Интер е 15-и в класирането с 14 точки, а Удинезе излезе втори с 27, колкото има и водачът Милан.

Гостите от Удине започнаха добре и в 12-ата минута румънският нападател Габриел Торже опита далечен изстрел, но бразилският страж на Интер Жулио Сезар улови топката без проблеми. "Нерадузрите" отговориха с удар в аут на аржентинския стрелец Диего Милито след хубава атака в 16-ата минута. В 33-ата минута Джампаоло Пацини стреля неточно от изгодна позиция, а в 40-ата защитникът на Удинезе Меди Бенатиа се намеси решително и попречи на Пацини да открие резултата.

В 73-ата минута след бърза контраатака, преминала през Антонио Ди Натале, резервата Антонио Флоро Флорес подаде на непокрития вдясно Маурисио Исла, който с премерен удар опъна мрежата зад Сезар за 1:0 за Удинезе.

В 85-ата минута 38-годишният аржентински капитан на Интер Хавиер Санети спъна Квадво Асамоа в наказателното поле. Реферът Андреа Джервасони първоначално даде авантаж, но Антонио Ди Натале не успя да играе с топката и съдията посочи бялата точка - дузпа за Удинезе и червен картон за ветерана Санети. Това е първият червен картон за легендарния бранител в Серия "А" в кариерата му. Зад топката застана Ди Натале, но Жулио Сезар хвана удара му.

В 88-ата минута Интер получи златен шанс да изравни резултата. Защитникът на гостите Дамяно Феронети фаулира в наказателното поле Милито и Интер получи дузпа. Феронети получи жълт картон, а секунди след това и втори за протест и напусна игра. Вместо да спаси Интер от загуба обаче Пацини се подхлъзна комично и изстреля топката над вратата. Това обаче не бе последният шанс за Интер да избегне поражението. В третата минута на добавеното време влезлият в края на мача в игра сръбски ветеран Деян Станкович получи прекрасна възможност да се разпише, но халфът стреля в аут от воле от отлична позиция./БЛИЦ