Интер отново се завърна на върха в Серия “А”, след като победи Лацио с 2:0 в гостуването си на "Олимпико" в последния двубой от 36-ия кръг. Така "нерадзурите" са все по-близо до титлата, след като два кръга преди края имат преднина от две точки пред втория Рома.

Първото полувреме започна с натиск на Интер. Още в 9-ата минута удар на Уесли Снайдер от фаул бе с мъка отразен от вратаря. В 36-ата минута "нерадзурите" пропуснаха най-добрата си възможност. Снайдер получи чудесен пас в наказателното поле, но се засуети и Муслера успя да избие топката от краката му. В последната минута на полувремето отбраната на домакините проспа центриране в наказателното поле и оставеният непокрит Валтер Самуел с глава откри резултата.

През втората част темпото леко спадна, но в 52-ата минута отново Самуел бе изпуснат от защитата и бе близо до втори гол. В 69-ата минута Муслера отново трябваше да показва класа след далечен изстрел на Ето`О. При последвалото центриране от ъглов удар Тиаго Мота надскочи двама защитници и с глава удвои преднината на Интер. Загубата на Лацио оставя тима на 16-ата позиция с 40 точки и с минимален шанс за изпадане в Серия “Б”./БЛИЦ