Интер обмисля изграждането на нов стадион в Сан Донато, с което да напусне "Джузепе Меаца". "Нерадзурите" продължават да споделят съоръжението с градския си съперник Милан, въпреки че през годините многократно се появяваха слухове за нов "дом".

Президентът на клуба Масимо Морати смята, че би могъл да се сдобие с парцел в предградието Сан Донато. Желаната земя се стопанисва от нефтено-газова компания. Това е и потенциалното място за изграждането на голям стадион с капацитет за 60 хиляди зрители. В проекта са включени още магазини и ресторанти.

Освен това ще спомогне за развитието на живущите там. "Проектът на Интер не е просто един стадион, който да предоставя услуги на нашия град. Очакваме окончателно решение, с план. Преди обаче да се стигне до заключение, ще бъде направено проучване сред местните хора", цитиран е от "Тутоспорт" консултантът по спортните въпроси на градчето Матео Саргети.

Очаква се спортният комплекс да бъде готов най-рано през 2018 година. Засега не е известно каква сума ще бъде необходима за изграждането му.