Интер представи официално новия си треньор Леонардо на специална пресконференция. Специалистът, който до лятото води големия съперник Милан, днес направи първа тренировка начело на “нерадзурите”. Той заменя на поста уволнения преди няколко дни Рафаел Бенитес.

4_1.jpg

“Ще бъда честен, винаги съм се опитвал да бъда свободен. Никога няма да забравя Милан, в продължение на 13 години там бях футболист, директор и треньор, но не можех да кажа „не” на предизвикателството Интер”, заяви Леонардо на първия си брифинг.

5_1.jpg

“Пристигам в най-важните години за клуба и съм щастлив и мотивиран. Победите помагат на оптимизма, това е клуб със своя история, трябва да продължава да я пише. Моята молба е да направим така, че да печелим. Много съм щастлив, това е специален ден за мен. Отношенията ми с президента Масимо Морати се родиха спонтанно, все пак живея в Милано вече 13 години. Това е мечта за мен и голямо предизвикателство. Шампионатът е дълъг, знам, че изоставаме на 13 точки от лидера, но сме и с два мача по-малко”, допълни Леонардо./БЛИЦ