Ръководството на Интер представи официално новия треньор Рафаел Бенитес. Бившият мениджър на Ливърпул позира с фланелката на „нерадзурите” заедно с техническия директор Марко Бранка и изпълнителния директор Ернесто Паолило.

„Това е първият ми досег с италианския футбол, тъй като не съм работил тук преди. Идвал съм многократно на почивка в Сардиния, но това, което ми предстои, е нещо съвсем различно. Искам Интер да печели и да играе добър футбол. През миналата година тимът показа шампионски манталитет и искам да го запазя. Разполагам с прекрасни футболисти и нямам търпение да започна да работя с тях”, каза испанецът.

Договорът на Рафа с Интер е за срок от 2 години и изтича на 30 юни 2012 година. На поста Бенитес сменя Жозе Моуриньо, който по-рано този месец бе представен като новият старши треньор на Реал (Мадрид).
„Жозе не е идиот. Щом съм тук, значи съм достатъчно умен. Много сме различни с Моуриньо. Той обаче вече е в Мадрид”, каза испанецът.

“Беше много трудно да напусна Ливърпул. Много от играчите на тима ми пожелаха късмет. Джерард бе един от тях. Не искам да влизам в подробности. Гледам напред и искам до август да сме подготвени по най-добрия начин”, допълни Рафа.

Бенитес отговори и на трансферните спекулации, които свързват Хавиер Масчерано с преминаване от Ливърпул в Интер и на Майкон от италианския шампион в посока Реал (Мадрид).

„Масчерано е изключителен играч, но не е наш. Не мога да кажа дали ще дойде тук, ще видим. За Майкон мога да ви кажа, че той не е в Реал все още, така че не бързайте да го пращате там”, завърши Бенитес./БЛИЦ