В мач от 31-ия кръг на Серия "А" Интер победи в дерби Ювентус с 1:0 и сериозно им затвори вратата по пътя към титлата. След този успех "нерадзурите" имат актив от 63 точки и изостават с 3 от лидерите Милан и Наполи. "Старата госпожа" е на 4-ото място с 59.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Милан Шкриняр опита да открие резултата още в 8-ата минута на двубоя, но вратарят на Юве се справи със ситуацията. 

В самия край на първата част Дензъл Дъмфрис беше спънат в наказателното поле и след преглед на ситуацията с ВАР главният съдия Масимилиано Ирати отсъди дузпа.

Хакан Чалханоглу застана зад топката, но Войчех Шчесни спаси. След невероятен карамбол топката бе добутана във вратата на домакините, но Ирати отмени попадението и върна изпълнението на дузпата. При повторното изпълнение турският плеймейкър стреля в същия ъгъл и откри резултата.

Ювентус отвърна с опасен удар на Влахович, който не намери целта. В 63-ата минута отново той стреля, но топката не намери очертанията на вратата. Десет минути по-късно Закария нацели гредата, а при добавката Влахович не сполучи.

Интер можеше да реши всичко след класна контраатака, в чиято основа стояха Хоакин Кореа и Барела, но Видал пропиля усилията на съотборниците си в 82-ата минута.

Дибала пробва мерника си в 83-ата минута, но Ханданович не беше затруднен. В добавеното време Влахович се строполи в наказателното поле на Интер, но съдията остави играта да продължи, а в крайна сметка Интер ликува и продължава да гони лидерите.