Интер продължава да се бори за титлата в Серия "А", след като съумя да обърне домакиството си на Емполи и спечели с 4:2 на "Джузепе Меаца" в мач от 36-ия кръг на Серия "А". По този начин "нерадзурите" временно превзеха върха с актив от 78 точки, с 1 повече от Милан, който е с мач по-малко. Емполи е 14-и с 37.

Гостите поведоха още в петата минута, когато Шимон Зурковски центрира към Андреа Пинамонти, а той с мощен удар забоде топката в долния десен ъгъл. Пет минути по-късно попадение на Емполи бе отменено заради засад на Зурковски.

В 15-ата минута Николо Барела нацели гредата. Осем минути по-късно Интер получи дузпа за нарушение срещу Барела, но ВАР отмени решението. Емполи удвои аванса си в 28-ата минута, когато Рикардо Фиамоци намери Кристиян Аслани, а той със страховит удар матира Самир Ханданович. Интер реагира бързо и върна едно попадение с автогол на Симоне Романьоли с 40-ата минута. 

Само пет минути по-късно домакините изравниха, след като Лаутаро Мартинес се възползва от подаване на Хакан Чалханоглу. В 64-ата минута Лаутаро Мартинес намери отскочила топка и я вкара в средата на вратата, за да направи резултата 3:2. В добавеното време на срещата падна и четвърти гол, а негов автор стана Алексис Санчес, който се възползва от подаване на Един Джеко.