Интер се класира за полуфиналите за Купата на Италия. "Нерадзурите" биха Наполи с 2:0 като гости в най-интересния сблъсък от четвъртфиналите на турнира.

Техен съперник в следващата фаза сега ще бъде победителя от сблъсъка между Лацио и Ювентус. Другият полуфинал ще бъде между Милан и сензацията от трета дивизия Алесандрия.

Над всички на терена и този път беше вратарят Самир Ханданович. Словенецът спаси куп положения пред своята врата. Той отрази шутове на Мертенс, Кайехон, Габиадини и Хамшик. Гостите атакуваха рядко, но много опасно. В 74-ата минута Медел подаде на Йоветич, а черногорецът с прецизен удар матира опитния Пепе Рейна за 0:1.

В 88-ата минута Дрис Мертенс опита да заработи дузпа за Наполи след леко задържане от Миранда. Реферът обаче прецени, че симулира и му показа втори жълт картон.

С човек по-малко домакините допуснаха и втори гол. Във 2-ата минута на добавеното време Йоветич изведе Адем Ляич при контра, а сърбинът завърши точно в долния ляв ъгъл и оформи крайното 0:2.

Южняците досега бяха почти безгрешни на собствен терен. В последните им 13 домакинства те имаха само едно реми (0:0 с Рома на 13 декември) - 12-1-0!

Интер пък излезе миникризата, в която беше изпаднал напоследък. В последните си 5 мача "нерадзурите" бяха с баланс 2-2-1 (6:4). Наполи по принцип доминира в съперничеството с 4-3-0 (14:8). Последната победа на Интер датираше от 9 декември 2012 г. в Милано. Наполи има пет трофея във витрината си от турнира, докато Интер е със седем.