Интер и Нефтчи (Баку) завършиха 2:2 в последен мач от група Н на Лига Европа. Въпреки че срещата на “Сан Сиро” бе без значение и за двата отбора, провалът на “нерадзурите” е голям. Няма място за сравнение между класата и бюджета им с този на скромните азери.

Треньорът на домакините Андреа Страмачони пусна в игра куп резерви, имайки предвид тежката програма на отбора в калчото. Интер упражни натиск в началото и повече още в 9-ата минута, когато точен бе хърватинът Марко Ливая след пас на Алваро Перейра. Гостите обаче не се смутиха от негативния развой и изравниха в 52-ата минута. Точен бе капитанът им Рашад Садигов, който със страхотен шут от границата на наказателното поле препарира вратаря Вид Белец. Това беше първи мач за словенския страж (22 г.) за сезона.

Секунди покъсно отново Ливая засече с глава центриране на японеца Юто Нагатомо за 2:1. Противно на логиката гостите, които рядко поглеждаха към противниковата врата се добраха до престижно реми с късен гол в 89-ата минута. Вкара го чилийският нападател Николас Каналес и фиксира крайното 2:2.

ГРУПА “H”

__________.jpgИнтер – Нефтчи 2:21nef.jpg
1:0 Ливая (9), 1:1 Садигов (52), 2:1 Ливая (54), 2:2 Каналес (89)

Милано, “Джузепе Меаца”
Съдия: Емир Алецкович (Босна и Херцеговина)