Сампдория победи Интер с с 2:1 като гост в мач от 30-ия кръг на италианската Серия "А". "Нерадзурите" вече са твърде далеч от челната тройка и класиране в Шампионската лига. Миланският гранд остана на 6-о място с 55 точки - с девет по-малко от третия Наполи. Сампдория е на 9-та позиция с 44 точки.

Гостите бяха принудени да направят смяна след четвърт час игра, когато Джакопо Сала се контузи, а вместо него влезе Бартош Березински. Малко по-късно пред Фабио Куалярела уцели гредата.

Интер поведе в 35-ата минута. Додо изби в корнер центриране на Кристиан Ансалди, а след неговото изпълнение топката достигна до Данило Д'Амброзио и той откри резултата след рикошет в крака на Березински – 1:0. Секунди преди почивката гредата за втори път спаси "нерадзурите" след удар на Бруно Фернандеш.

В 50-ата минута Патрик Шик изравни след добавка, при която обаче се намираше в положение на засада. Тя обаче бе подмината от реферите.

Фатална за домакините се оказа 84-ата минута, когато те бяха наказани с дузпа заради игра в наказателното поле с ръка на Марсело Брозович. Куалярела изпълни хладнокръвно дузпата и донесе победата за Самп - 1:2.
 

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"