Интер се класира за 1/8-финалите на Купата на Италия. “Нерадзурите” обаче преминаха през доста инфарктни моменти срещу втородовизионния Трапани, докато измъкнат победата с 3:2. Домакините набързо поведоха с 3:0 до почивката, въпреки че излязоха предимно с резерви.

Още в 4-ата минута след удар на Фреди Гуарин от фаул топката се отби от напречната греда, а после срещна тялото на защитника на Трапани Марконе и влезе във вратата – 1:0. В 40-ата минута Ишак Белфодил засече центриране на Алваро Перейа се разписа за 2:0 с първия си гол за клуба. Секунди преди почивката Слити Тайдер направи 3:0 от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Гуарин. Комфортната преднина отпусна домакините, а от това се възползва съперникът.

Кристиан Качета се възползва от грешка на Андреа Ранокия (54) и намали на 1:3. В 90-ата минута Джузепе Мадония направи 2:3, а гостите профукаха отличен шанс да изравнят в добавеното време. Тогава Маурицио Чиарамитаро не успя да се възползва от грешка на Хуан Карисо. Дебют за Интер направи 16-годишният Федерико Бонацоли (роден е на 21 май 1997 г.), който се появи на терена в 83-ата минута на мястото на Белфодил и се превърна в най-младият футболист, дебютирал за “нерадзурите”.

КУПА НА ИТАЛИЯ, 4 КРЪГ
От вторник
Специя – Пескара 3:0
Авелино – Фрозиноне 2:1
Болоня – Сиена 1:2 след продължения
Парма – Варезе 4:1

От сряда
Киево – Реджина 4:1
Аталанта – Сасуоло 2:0
Интер – Трапани 3:2

В четвъртък
22:00 часа: Сампдория - Верона