Интер размаза Фиорентина с 4:0 в мач от третия кръг на италианската Серия "А" и се изкачи на върха във временното класиране с пълен актив от 9 точки, без допуснат гол и по-добра голова разлика от градския съперник Милан. "Нерадзурите" и "росонерите" ще се срещнат веднага след паузата за националните отбори.

Маркус Тюрам вкара първия си гол с цветовете на Интер, за да открие резултата. Лаутаро Мартинес вкара нови два гола и вече е лидер при реализаторите в Калчото с пет гола в първите 3 кръга. Хакан Чалханоглу също се разписа от дузпа.

Още в началото Интер натисна и в 24-ата минута нямаше кой да спре Тюрам. Димарко отне топката в половината на Фиорентина и центрира отлично. На далечната греда Тюрам изпревари Бираги и засече в мрежата.

До почивката Интер изпусна още положения, като най-фрапантното бе в последната минута на първата част. Тогава Тюрам не уцели празната врата от 3 метра.

В началото на второто полувреме Интер отново натисна. Дъмфрис уцели гредата. Веднага след това вратаря Кристенсен извади страхотен удар на Лаутаро.

В 53-ата минута Интер вкара втори гол. Бастони подаде към Тюрам, който намери Лаутаро и капитана с топовен шут препарира Кристенсен.

Последва дузпа за Интер. Вратарят Кристенсен се хвърли в краката на Тюрам и съдията посочи бялата точка. Хакан Чалханоглу изпълни и направи 3:0.

Интер правеше каквото си иска с Фиорентина. Тюрам бе изведен в добра позиция и стреля по диагонала, но покрай вратата. Четвъртият гол бе отново на Лаутаро Мартинес. Той получи топката от Куадрадо и я заби под гредата.

След паузата за националните отбори Интер се изправя срещу Милан в Дерби дела Мадонина.

В друг мач от кръга по същото време Торино излъга у дома новака Дженоа с 1:0 след гол на Наманя Радонич (90+4) в добавеното време.

ИНТЕР – ФИОРЕНТИНА 4:0
1:0 Маркус Тюрам (23), 2:0 Лаутаро Мартинес (53), 3:0 Хакан Чалханоглу (58-дузпа), 4:0 Лаутаро Мартинес (73)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!