Интер победи с 1:0 Рома и спечели Купата на Италия. Сблъсъкът се игра на "Стадио Олимпико" в Рим.

Единственото попадение за успеха на "нерадзурите" бе дело на Диего Милито. В 39-ата минута аржентинският нападател напредна по дясното крило, влезе в наказателното поле на "вълците" и със силен изстрел наказа Симоне Перота - 1:0.

Две минути преди края на финала капитанът на Рома Франческо Тоти бе изгонен с директен червен картон за грубо влизане в краката на Марио Балотели. Играчът на Интер не успя да доиграе срещата и бе заменен от Съли Мунтари.

След последния съдийски сигнал се стигна до сблъсъци, както между футболистите на двата отбора, така и между играчи и нахлуващи фенове на терена.

С победата на "Стадио Олимпико" "нерадзурите" направиха своя първи удар по "вълците" за сезона, като Жозе Моуриньо и избраниците му са по-близо и до титлата в Серия "А".

Купата на Италия е шеста за Интер, докато Рома има 9, колкото и Ювентус. "Вълците" пропуснаха да станат най-успешният клуб в историята на турнира. Любопитното е, че това бе пети финал между Интер и Рома в последните 6 години.

Триумфът на "Стадио Олимпико" открива отлична възможност пред тима на Жозе Моуриньо да завърши сезона с исторически требъл. Интер е почти сигурен шампион два кръга преди края на надпреварата в Серия "А", а на 22 май ще излезе срещу Байерн (Мюнхен) във финала на Шампионската лига. /БЛИЦ