Шампионът Интер стартира с разочароващо равенство сезона в Серия “А”, след като направи 1:1 у дома с новака Бари.

Домакините поведоха в резултата след гол от дузпа на новото попълнение Самуел Ето`о в 56-ата минута. Гостите обаче стигнаха до точката след попадение на Кутузов в 74-ата минута.

"Черно-сините" започнаха сезона с обновено нападение, след като на мястото на напусналите Златан Ибрахимович и Хулио Крус вече действат Самуел Ето'о и Диего Милито. Двамата показаха неумение пред гола, като все пак камерунецът се отчете с попадение от дузпа.

През първата част домакините имаха доста положения, но така и не стигнаха до попадение. Още в шестата минута Ето'о навърза трима бранители на Бари, но изстрелът му бе избит с крак от белгийския страж Жиле. В 26-ата минута Виейра намери Милито на отлична позиция, но волето на нападателя прати топката над вратата. В 32-ата минута Жиле трябваше да плонжира, за да спаси шут на Майкон.

В 56-ата минута Ето'о реализира дузпа. Отсъждането на рефера Русо бе дискусионно, след като той показа бялата точка за падане на Милито в наказателното поле на Бари. В 74-ата минута триходова комбинация на гостите намери пред вратата на шампионите Витали Кутузов и бившият нападател на Милан без грешка порази рамката на Интер - 1:1. В последните секунди на мача Ривас можеше да донесе и трите точки на скромния тим от "Сан Никола", но ударът му мина малко над вратата на Сезар./БЛИЦ

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ “А”, 1 КРЪГ


Неделя, 23 август
Интер – Бари 1:1
1:0 Ето`о (56-д), 1:1 Кутузов (74)

21:45 часа Катания – Сампдория
21:45 часа Дженоа – Рома
21:45 часа Ювентус – Киево
21:45 часа Лацио – Аталанта
21:45 часа Ливорно – Каляри
21:45 часа Палермо – Наполи
21:45 часа Удинезе – Парма

От събота
Болоня – Фиорентина 1:1
Сиена – Милан 1:2