Тазседмичният SuperJack за 50 000 лв. от WINBET включва пет мача от английското първенство. Но за да спечелите джакпота, ще се иска още да познаете дали водачът в Ла Лига Атлетико (Мадрид) ще продължи негативната си серия и дали Милан ще погребе амбициите си за шампионската титла в Италия.

Лийдс – Астън Вила: Двата отбора, които не зачитат равенствата
Два отбора, които не зачитат равенствата. Лийдс са с най-малко от всички в английския елит (2 равенства в 25 мача), а Вила са с три хикса в 23 шампионатни срещи. В Англия, за разлика от много други първенства, типични средняци не съществуват, но тези два отбора са най-близо до това определение. От началото на века статистиката на „Елън роуд” е 3-3-0, но в събота всеки изход е възможен.

Нюкасъл – Уулвърхямптън: Ще спре ли поредицата от 1:1 между двата отбора?
Ако не бе провлачилата се дълго смяна на собствеността, треньорът на Нюкасъкл, Стийв Брус, сигурно вече щеше да е в листата на безработните. Но дори след само две победи в 14 мача, „свраките” не са изправени пред треньорска смяна. „Уулвс“ пък са най-трудният за разбиране отбор в Премиършип. „Вълците” са на 10 точки от европейските турнири и на 11 от зоната на изпадащите. Без Раул Хименес обаче няма кой да бележи и само четири отбора в елита са по-ялови от тях през този сезон. Хиксът не изглежда ексцентрична прогноза, а и последните четири мача помежду им завършваха винаги 1:1.

Кристъл Палас – Фулъм: Половин дузина контузени при „орлите”
Лазаретът на Палас е препълнен, но седмината контузени сякаш не липсват. „Орлите” спечелиха три от последните си пет мача и поне за момента дишат по-спокойно. Но ако някой може да ги придърпа бързо обратно към опасната зона, това е неделният им съперник. Фулъм е в най-добрата си серия през сезона: един допуснат гол за 405 минути игра, четири поредни мача без загуба и само една такава през последния месец. От пет срещи на „Селхърст Парк” в историята, свата отбора имат едно единствено равенство, но не изключвайте подобен изход този път.

Лестър – Арсенал: „Топчиите” са с шест загуби след европейски мач
С три поредни победи и без двубой срещу отбор от горната половина на класирането през следващите три седмици перспективите пред Лестър са блестящи. „Лисиците” глупаво изтърваха мястото в четворката миналия сезон, но едва ли ще повторят грешката си и през този. А и нищо не говори в подкрепа на неделните им съперници. С четири точки от последните пет мача Арсенал пое мощно надолу. Пътуването от 4 500 км до Атина и обратно за мача с Бенфика от Лига Европа едва ли ще имат положителен ефект върху „артилеристите”. В мачовете си след евроучастие, Арсенал имат шест загуби, само една победа и нито едно равенство през този сезон, а за капак и мачът им с Лестър е обеден.

Челси – Манчестър Юнайтед: Много трудно гостуване за Юнайтед
Революцията на Томас Тухел в Челси показа нагледно, че английски мениджър скоро трудно би имал успех в Премиършип. За пет мача, Челси се превърнаха от безнадежден средняк под ръководството на Франк Лампард, в кандидат за титла от Шампионската лига. А шедьовърът на Оливие Жиру срещу Атлетико Мадрид от мача в Букурещ увеличи серията без поражение на седем мача. Юнайтед не са най-убедителният гост през този сезон, като взеха само една победа в последните си четири визити, въпреки че само един от съперниците им бе по-нагоре от 15-о място в класирането. От друга страна, Оле-Гунар Солшяр не е губил дори точка на „Стамфорд бридж” като треньор. Но пък кой смее да заложи срещу Тухел в момента?

Алавес – Осасуна: Осасуна рядко губи във Витория-Гастеис
Треньорската смяна в Алавес далеч не даде търсените резултати. Абелардо пое тима на 16-о място и шест седмици по-късно „синьо-белите” са си пак там. Програмата на отбора до мартенската пауза не е за завиждане и включва гостувания на Бетис и Атлетико Мадрид. Затова всяка точка у дома е жизнено важна. За тяхно съжаление, Осасуна рядко си тръгва с празни ръце от Витория-Гастеис, а Алавес не е печелил северното дерби на свой терен в Примера през този век.

Хетафе – Валенсия: Черната серия на Хетафе трябва да свърши
На 17 октомври Хетафе победи Барселона, но оттогава само „дънните риби“ Уеска са си тръгвали с празни ръце от мадридското предградие. С една точка от последните шест мача и без отбелязан гол в рамките на 540 последователни игрови минути, столичани са точно над чертата на изпадащите. Единственото утешително в ситуацията е, че предстои среща със защитата на Валенсия - „прилепите” пуснаха десет гола в последните си пет визити. Лошата серия на Хетафе все някога трябва да свърши и съботната вечер е може би добър момент за това.

Кадис – Бетис: Дори след точката в Барселона, Кадис крета на опашката
Кадис взе сензационно точка в Барселона, но изпадането в Сегунда продължава да е реална опасност. С две равенства в последните 6 мача и без победа от 10 януари южняците са само на четири точки над чертата. Бетис е на противоположния полюс- 20 точки от 27 възможни през 2021 г. и само Барселона и Севиля имат по-голям актив от мачовете си за тази година. Кадис пък никога не е побеждавал „зелено-белите” у дома и тази традиция би трябвало да продължи

Виляреал – Атлетико М: Домакините без треньор, гостите - с една победа този месец
И без треньор, Виляреал взе точка в Билбао, но сухата им серия в Ла Лига продължва вече месец. „Жълтата подводница” все още се държи в зона „Европа”, макар че последната шампионатна победа изобщо датира от 26 януари, а у дома трите точки за последно бяха спечелени във втория ден на годината. Унай Емери ще изтърпи втория мач от наказанието си, но с него или без Виляреал са си царете на равенствата. Атлетико влезе в първата си криза за сезона, а най-точният израз за моментната форма беше броят на головите им положения срещу Челси в Шампионската лига – нула! Само една грешна стъпка и „дюшекчиите” ще се разделят с върха в класирането още преди супер дербито с Реал. Столичани са без победа във Виляреал в пет поредни визити, а равенството през тази седмица ще бъде успех.

Болоня – Лацио: „Орлите” са в серия от 15 мача без загуба срещу този съперник
Лацио бяха напляскани здраво от Байерн във вторник, което бе повече от очаквано и вече са с интерес единствено към Серия А. Перспективите им всъщност изглеждат бляскави  - шести в класирането, на точка от зона Шампионска лига и с четири мача срещу отбори от втората половина на класирането до мартенската пауза. А и съботният съперник е удобен. Лацио е с осем победи и седем равенства срещу „червено-сините” от Болоня и с 33 отбелязани гола срещу тях през последните 10 години. Болоня изобщо е сред най-пропускливите отбори вкъщи (17-и от 20 тима в Серия А) и дори точка от този мач ще е успех за тях.

Рома – Милан: Време ли е за сбогуване с шампионските илюзии на Милан?
След две поредни загуби, за Милан май е време да се сбогува с шампионските илюзии и да се концентрира върху запазването на мястото си в четворката. Сравнението с градския съперник Интер бе отрезвяващо, а асансьорът бързо може да отведе „росонерите” надолу в класирането. Рома е в знаменита серия у дома. Отборът спечели три поредни победи, но има някаква дяволска цикличноост в представянето им на „Олимпико” през този сезон. Вече в 12 поредни мача, Рома неотклонно следва последователността равенство, три победи. Ако този ритъм се запази, наред е подялба на точките - най-често срещаният изход от този мач в Рим през последното десетилетие.

Това са срещите в това издание на SuperJack за 50 000 лв. на WINBET.