Днес ще се изиграят четири мача от плейофите за класиране на световното първенство по футбол в Катар. Италия посреща Северна Македония в Палермо, а продължилият напред тим ще се срещне с победителя от двубоя Португалия - Турция.

Мачът между италианците и северномакедонците е третият помежду им. Те се срещнаха 2016 и 2017 г. в квалификациите за световно първенство. Северна Македония загуби с 2:3 в Скопие, а в Торино срещата завърши 1:1, а по-късно Италия не се класира за Световното в Русия. 

Медиите в Италия посочват, че в срещата тази вечер Роберто Манчини ще заложи на триото в атака - Имобиле, Инсине и Берарди.

Припомняме, че предварителната програма на другите два потока на плейофите за място на Мондиала в Катар беше нарушена от войната в Украйна. Полша трябваше да гостува на "сборная" в Санкт Петербург, но след като УЕФА и ФИФА изхвърлиха руснаците от участие в международни турнири, поляците получиха директно участие във финалния плейоф. Там те ще посрещнат в Хожув победителя от двубоя между Швеция и Чехия, който ще се играе тази вечер.

В Кардиф Уелс посреща Австрия, а победителят след това ще се изправи срещу спечелилия баража между Шотландия и Украйна, който бе отложен за юни заради войната.

Португалия с голямата звезда Кристиано Роналдо приема Турция в Порто и ще преследва задължителна победа, защото в противен случай "мореплавателите" ще останат само зрители на Мондиала в Катар.

Кристиано Роналдо със силен пост в Инстаграм

Плейофите тази вечер: 

oт 21:45 часа: 

Италия - Северна Македония

Португалия - Турция БНТ 3

Швеция - Чехия

Уелс - Австрия