Ипсуич и Норич не можаха да се победят и завършиха 1:1 във втория полуфинален плейоф за влизане във Висшата лига на Англия. Снощи Мидълзбро победи Брентфорд с 2:1 като гост в другия първи мач.

Двубоят на "Портман Роуд" започна силно за домакините, които можеха да поведат още в 7-ата минута, когато Дарил Мърфи бе близо до гол, но ударът му бе отразен от стража на Норич Джон Руди. Малко по-късно Тетей от съставана "канарчетата" стреля опасно, но покрай вратата на Бялковски. В 41-ата минута Норич поведе. Камерън Джером проби отляво и върна към Джонатан Хоусън, който стреля точно - 0:1. В 4-ата минута на добавеното време на първото полувреме Ръсел Мартин сгреши в отбрана, Фреди Сиърс стреля силно, Джон Руди първоначално изби, но Пол Андерсън изравни отблизо - 1:1.

Норич веднага можеше отново да поведе, но Бялковски отрази удар на Редмънд. В 68-ата минута Брадли Джонсън пропусна нова добра възможност за гостите, които доминираха до края, но без резултат - 1:1. При това положение битката беше отложена да се реши след седмица на реванша на "Кероу Роуд" - на 16 май. Финалът е на 25 май на "Уембли".