Ирак записа трета поредна победа за Купата на Азия, след като спечели с 3:2 срещу Виетнам в последния им мач от група D на турнира в Катар.

В друга среща от групата Япония победи Индонезия с 3:1. Азиатците също продължават напред като втори отбор в групата.

Виетнам поведе в 42-рата минута те наистина взеха аванс, след като Буй Хоанг Виет Ан се разписа след центриране от фал. В добавеното време преди почивката обаче неговият съотборник Ханг Хуат си изкара втори жълт и съответно червен картон, след като се качи върху гърба на Мерхас Доски. 

Иракчаните бързо се възползваха от числения си превес и изравниха още в 47-ата минута, когато Ребин Сулака се разписа с глава при корнер. 

В 73-тата минута се стигна до пълен обрат в двубоя, след като Айман Хюсеин засече с глава центриране на Али Джасим, за когото това беше втора асистенция в срещата. Десет минути по-късно именно Хюсеин можеше да убие интригата, но пропусна дузпа за своя тим, пращайки топката в едната греда. 

За сметка на това виетнамците възстановиха равенството в началото на добавеното време, когато Куанг Хай Нгуен беше точен след подаване на Тан Бин Нгуен. Все пак арабите успяха да стигнат до победата в 102-рата минута, когато Хюсеин за втори път изпълни дузпа, но в този случай беше безгрешен за крайното 3:2.

Така Ирак се класира за осминафиналите като първи в групата си с пълен актив от 9 точки, докато Виетнам приключи участието си в турнира без нито един спечелен пункт.