Най-популярният и успешен футболист от Северна Ирландия в през новия век - Джони Еванс, реши да се откаже от националния тим точно преди визитата в България.

Еванс, който е добре познат сред футболните фенове с дългогодишната си кариера в Манчестър Юнайтед, приключва с националния тим след 107 мача за 18 години и едно участие на голям форум - Евро 2016.

С 230 мача за Манчестър Юнайтед, макар никога да не се е ползвал със звезден статут в състава на "червените дяволи", Джони Еванс е определян у дома като вторият най-велик северноирландски футболист след Джордж Бест.

В кариерата си той има три титли на Англия с Манчестър Юнайтед, като след осем години далеч от клуба, състезавайки се с екипите на Съндърланд и Лестър, Джони Еванс се завърна на "Олд Трафор" през миналия сезон.

Той записа 23 мача, а дори на 36-годишна възраст е част от състава и сега, като поигра 9 минути в първия кръг от Висшата лига.

За националния отбор той дебютира още през 2006-а в паметна победа над Испания с 3:2 в европейските квалификации, като в следващите 18 години записа 107 мача, което го поставя на четвърто място във вечната класация по този показател.

Еванс съвсем логично бе и капитан на Северна Ирландия, като при всички положение оттеглянето му преди мача в България е позитивна новина за нашия отбор.