Бившият играч на Арсеал Емануел Ебуе разкри, че е искал да се самоубие. 33-годишният футболист в момента изтърпява едногодишно наказание от ФИФА заради неплатени суми към агент.

„Три неща ме съсипаха. Тежкото наказание и смъртта на дядо ми и на брат ми. В много от дните изобщо не искам да ставам от леглото. Един ден исках да се самоубия, но семейството ми помогна. Ако бях сам тогава, ме е страх да си помисля какво щях да си причиня", разкри котдивоарецът.

Ебуе в момента тренира с аматьорския Енфийлд Таун, за да поддържа форма, докато изтече наказанието му.

От време на време ходи и в академията на Арсенал, където тренира синът му Матис.

„Дядо почина от рак през октомври. През същия месец брат ми загина в катастрофа. Това бяха големи трагедии за мен и за близките ми”, добавя Емануел.

"Що се отнася до наказанието - това е дъното в моята кариера. Има дни, в които не излизам от спалнята. Стоя няколко дни в стаята сам. Заключвам вратата и просто си мисля. Прекарвам голяма част от времето си в четене на Библията.

Синът ми Матис е на 7 години и тренира в академията на Арсенал. Всеки път, когато отида там, хората ме разпитват и става още по-зле. Всички ме питат: Емануел оттегли ли се? Налага се да обяснявам положението си, което ме депресира още повече.", откровен е Ебуе, който е играл още за Беверен, Галатасарай и Съндърланд.