Казахстанските медии пожелаха Станимир Стоилов или Димитър Димитров-Херо да застане начело на националния отбор на страната. Тимът има едва 2 точки след първите 4 мача в световните квалификации и все по-упорито се настоява за смяна на селекционера Талгат Байсуфинов.

Водещият спортен сайт в Казахстан - sports.kz, настоява за селекционер от чужбина, който да промени към добро националния отбор на страната. Мнението на медията е, че Стоилов и Херо трябва да бъдат потърсени от местната футболна федерация и един от двамата да получи поста.

Мъри направи три пъти поред Астана шампион на страната и sports.kz го определя като "оптимален вариант" поради факта, че хасковлията е доказал многократно качествата си. От изданието уточняват, че най-вероятно от Астана не биха пуснали своя треньор и заставането му начело на Казахстан е трудно осъществим ход.

Димитър Димитров пък е определян като "може би най-добрият вариант". Причината е, че в Иртиш Херо е демонстрирал как може да се работи качествено в тежки условия и без особена класа на футболистите.